Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η εκκλησια καπηλευεται τους αρχαιους ελληνες γιατι δεν εχει καμια σοφια να αναδειξει

Δεν αμφισβητω ότι οι πατέρες της Εκκλησίας δανείστηκαν κάποια ρητορικά σχήματα απο τους αρχαίους συγγραφείς απάντησε ο Βεριτζης .

Υπήρξαν ωστόσο θανάσιμοι εχθροί της κλασσικής παιδείας και του πολιτισμου των αρχαίων ... 

Ο διασυρμός του ελληνισμού απο την Εκκλησία υπήρξε τόσο συστηματικός ωστε οι Έλληνες αναγκάστηκαν να αλλάξουν όνομα , να μετονομαστούν σε Ρωμαίους,Ρωμιούς ή Γκραικους .

Σε ορισμένες τοιχογρφίες του Άγιου Όρους απεικονίζονται μαζί με του αγίους και τους αγγέλους διάφοροι φιλόσοφοι,ο Αριστοτέλης,ο Πλάτων,ο Σωκράτης , ο Πυθαγόρας.
Όλοι φορούν στέμμα,έχουν μακριές γενειάδες και είναι ντυμένοι σαν Βυζαντινοί πρίγκιπες.Βαστούν ο καθένας τους έναν πάπυρο οπου είναι γραμμένη μια πλασματική φράση,που διακυρήσσει ,για παράδειγμα,την τρισυπόστατη φύση του θεού.

Είναι γνωστό οτι η Εκκλησία επιδίωξε να προσαιτεριστεί τους αρχαίους σοφούς,αυτους που δε κατάφερε να θάψει ,παραποιώντας την σκεψη τους.Αυτό άλλωστε δεν διδάσκονται οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,οτι η αρχαιότητα παρέδωσε την σκυτάλη του πολιτισμού στο Βυζάντιο;

Ο χριστιανισμός αγαπητέ μου φίλε,δε συνεχίζει την αρχαιότητα απλά την ακολουθεί όπως η νύχτα ακολουθεί την μέρα. Η θεολογία αναιρει την φιλοσοφία. Η πρώτη απαντά σε όλα ενώ η δεύτερη ξέρει κυρίως να ρωτά

απο το βιβλίο  μ.Χ. (βραβευμένο πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας) του Βασιλη Αλεξακη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου